0€
mesačne
Odšťavovače vyberajte podľa typu spracovávaného ovocia. Poradíme, kedy vybrať šnekový odšťavovač a kedy dať prednosť odstredivým modelom odšťavovača.
+ vhodný pre tvrdé suroviny (koreňová zelenina) | - šťava nevhodná pre dlhšie skladovanie |
+ rýchle odšťavovanie | - hlučný prístroj |
+ ľahko sa čistí | - menej šťavy oproti šnekovým prístrojom |
+ ľahko sa čistí | - šťava je spenená |
+ dvojfázové odšťavovanie | - náročné na montáž a demontáž |
+ minimum odpadu | - pomalé lisovanie |
+ tichý chod | - zložité čistenie |
+ možnosť skladovania šťavy po 24 h | - vhodný skôr na malé množstvo hutnej šťavy |
+ vhodný na citrusy a bobuľovité ovocie, bylinky | - náročný na priestor |
Druh ovocia/zeleniny | Vhodný prístroj |
---|---|
Mrkva, jablko, hruška, červená repa. | všetky typy |
Jablká, hrušky, citrusy, koreňová zelenina. | odstredivý odšťavovač |
Tropické ovocie, bobuľoviny, lesné plody, plody s kôstkou. | šnekový jednohriadeľový |
Listová zelenina, bylinky. | šnekový dvojhriadeľový |
Banán, avokádo, mango, figy, papája. | smoothie mixér |
Rad kuchynských robotov má odšťavovač ovocia v príslušenstve. Pre menšie množstvo ovocnej šťavy z citrusových plodov využite lisy na citrusy.
Stále si s výberom odšťavovača neviete rady? Pripravili sme pre vás podrobného sprievodcu Ako vybrať odšťavovač.
Na akom princípe fungujú jednotlivé modely odšťavovačov? A kedy dať prednosť klasickému lisu na ovocie?